در این مطلب به بررسی نحوه عملکرد پرینترهای لیزری خواهیم پرداخت . خواهیم دید این پرینتر ها از چه قطعاتی ساخته شده اند و چه گونه متن یا تصویر ارسال شده از کامپیوتر یا تلفن همراه شما را چاپ می کنند .
به لطف فیلم های علمی و تخیلی ( من را در حال قهقهه زدن تصور کنید ) اکثر مردم تصور می کنند که لیزر فقط به درد ساخته اسلحه هایی می خورد که با استفاده از آن بتوان سفینه های فضایی را نابود کرد. اما حقیقت این است که استفاده از امواج ضعیف لیزر در دنیای رایانه و الکترونیک بسیار مرسوم است. برای مثال تمام انواع سی دی و دی وی دی ها به وسیله ی امواج لیزر نوشته و خوانده می شوند.
تا به حال به این فکر کرده اید که با استفاده از نور چیزی را بنویسید ؟ شاید چنین چیزی مسخره به نظر برسد ولی این دقیقاً همان چیزی است که در هنگام چاپ با استفاده از پرینتر های لیزری اتفاق می افتد.
همین امواج ، بخش اصلی پرینترهای لیزری مورد استفاده در ادارات است . در ادامه این مطلب به شرح جزئیات چگونگی استفاده از لیزر در پرینترها برای چاپ خواهیم پرداخت .
پرینترهای لیزری از لحاظ ساختار شباهت بسیاری به دستگاه های کپی دارند و در واقع از همان تکنولوژی پایه استفاده می کنند . در حقیقت این نوع دستگاه ها از اشعه ی نور برای تولید یک نسخه مشابه متن اصلی ( یکی از روی نسخه فیزیکی و دیگری از روی فایل ) استفاده می کنند .
در ادامه به شرح جزئیات بیشتری در مورد نحوه عملکرد پرینترهای لیزری می پردازیم .
هنگام چاپ ، کامپیوتر شما داده های الکترونیکی (به طور معمول یک فایل چند مگابایتی یا میلیون ها کاراکتر) را به چاپگرتان ارسال می کند. داداه هایی که توسط یک مدار الکترونیکی تفسیر شده تا موقعیت هر کاراکتر بر روی کاغذ مشخص شود .
در مرحله بعد این اطلاعات سطر به سطر توسط اشعه لیزر بر روی درام که بخشی از یک کارتریج لیزری است ، ثبت شده و درام به وسیله الکتریسیته ساکن به وجود آمده ، ذرات تونر را به خود جذب می کند . این اتفاق دقیقاً مشابه وقتی است که موهای شما به بادکنک باردار شده با الکتریسیته ساکن می چسبد .
در این مرحله کاغذ از داخل کارتریج و روی درام می گذرد و تونر را به خود جذب می کند . تونر همان پودر سیاه رنگی است که هنگام شارژ کارتریج لیزری توسط تعمیر کاران داخل کارتریج ریخته می شود.
پس از این مرحله کاغذ حامل تونر از داخل قطعه ای دیگر به نام فیوزر که با ایجاد گرما باعث ذوب شدن پودر جوهری می شود ، گذر کرده و بدین ترتیب جوهر به خورد کاغذ رفته و برای همیشه روی آن پاقی می ماند.
این مطلب توسط اینجانب فرهاد غلامی ، مدیریت وبسایت اداریم تهیه و نگارش شده است . در تهیه این متن از متنی مشابه به زبان انگلیسی کمک گرفته ام ، که با کلیک بر روی این لینک می توایند به آن دسترسی پیدا کنید .