
اجزای تونر کارتریج یا همان بخش های تشکیل دهنده کارتریج لیزری شامل درام حساس به نور ، بخش آهنربایی ، مخزن تونر و بخش تمیز کننده است . که در بخش بعدی به صورت مفصل به توضیح و معرفی هر کدام می پردازیم .
درام کارتریج لوله ای آلومینیومی است ، که با لایه ای نازک از مواد آلی غیر سمی و حساس به نور به نام OPC پوشیده شده است . ماده OPC هنگام قرار گرفتن در معرض نور خاصیت مغناطیسی پیدا کرده و می تواند ذرات تونر را به خود جذب کند . در طی فرایند چاپ توسط یک پرینتر لیزری ، اشعه ی لیزر طرحی از متن مورد نظر را روی درام تابانده و بخش هایی از آن را دارای خاصیت الکترواستاتیک می کند . این همان چیزی است که باعث می شود ، ذرات تونر که دارای بار الکتریکی منفی هستند ، به درام چسبیده و تصویر نهفته را به یک تصویر قابل دیدن تبدیل کند. به همین دلیل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در تولید درام تاثیر به سزایی در کیفیت نهایی چاپ داشته و این قطعه یکی از اجزای اصلی تونرکارتریج است .
نکته ی قابل تامل این است که طول عمر یک درام اورجینال 1.5 برابر طول عمر یک کارتریج است و بهتر است پس از یکبار شارژ کارتریج ، در مرتبه ی دوم درام مورد نظر تعویض گردد.
تیغه ی تمیز کن یا Cleaning Blade بخش دیگری از یک کارتریج لیزری است . این قسمت که با درام تماس دارد ، پس از انتقال تونر موجود روی کاغذ ، مابقی تونر را تمیز کرده و به مخزن ضایعات منتقل می نماید .
هنگام شارژ مجدد کارتریج و شارژ کارتریج لیزری رنگی باید مخزن ضایعات به خوبی تخلیه شود ، تا امکان تاثیر منفی روی کیفیت چاپ از بین برود .
مگنت یا آهنربا که با نام غلطک شارژ اولیه نیز شناخته می شود ، یکی دیگر از بخش های کارتریج است .
این قطعه نیز یکی از مهمترین اجزای تونر کارتریج محسوب می شود . مگنت رابط میان مخزن پودر تونر و درام است . در واقعه لوله ی باردار شده ، پس از چرخیدن روی مگنت ، تونر موجود روی آن را به خود جذب می کند تا در زمان تماس با کاغذ تصویر و متون مورد نظر را حاصل کند .
یکی دیگر از اجزای کارتریج لیزری ، غلتک توسعه دهنده است . همان بخشی که هنگام گذر کاغذ از روی درام بعث تماس حداکثری شده و موجب انتقال تونر روی کاغذ می شود . فراموش نکنید که اجزای تونر کارتریج مانند هر سیستم پیوسته و یکپارچه دیگر ، به یکدیر وابسته هستند ، یک فوم رول آسیب دیده می تواند به مابقی بخش های موجود در کارتریج لیزری نیز آسیب برساند.
از دیگر بخش های این قطعه ی مصرفی که میان اکثر پرینتر ها یعنی کنون ، اچ پی ، برادر و زیراکس دارای ساختاری تقریباً مشابه است ، می توان به مخزن تونر اشاره کرد . مخزن تونر همان بخش پلاستیکی و سیاه رنگی است که با در دست گرفتن کارتریج می توانید به سادگی مشاهده کنید.
یکی دیگر از بخش های موجود در کارتریج ها چیپست آن است ، چیپست همان برد الکترونیکی کوچکی است که روی کارتریج وجود دارد و می توانید تصویر آن را دو خط بالا تر مشاهده کنید. این قطعه وظیفه ی انتقال وضعیت و اطلاعات مقدار کارکرد محصول به پرینتر را دارد .
با شناسایی قطعات موجود هنگام شارژ مجدد ، می توانید اجزای معیوب را تعویض کرده و از آسیب رسیدن به دیگر بخش ها جلو گیری کنید. پیش از تعمیر هر وسیله ای بهتر است اطلاعات کافی راجع به بخش های مختلف آن داشته باشید .
متنی که درباره اجزای تونر کارتریج خواندید ، ترجمه ای از مقاله ی موجود در وبسایت ترییم بود .
ما در وبسایت اداریم ، مقاله ای درباره ی آموزش شارژ کارتریج لیزری رنگی نیز فراهم کرده ایم ، که می توانید آن را هم مطالعه کنید .