اشکال یابی و تعمیر پرینتر اچ پی از کار های حساسی است که حتما باید توسط کارشناسان و متخصصین این زمینه صورت بگیرد. در ادامه اختلالات شایع و نکات مهم در مورد عیب یابی و رفع عیب پرینتر های اچ پی و قطعات آن ها را شرح می دهیم.
ضمناً اگر از سایر برندهای چاپگر استفاده می کنید، می توانید به صفحه تعمیر پرینتر مراجعه کنید.
پرینتر های اچ پی با توجه به تکنولوژی به کار رفته و کاربردشان به پنج گروه: سه بعدی، حرارتی، لیزری، سوزنی و جوهر افشان تقسیم می شوند. در ادامه به خصوصیات هر یک از این مدل ها اشاره می کنیم.
پرینتر های حرارتی اچ پی جزء کوچک ترین و کاربردی ترین پرینتر ها می باشند. این دستگاه های کوچک معمولا در عابربانک ها و فروشگاه ها برای چاپ رسید مورد استفاده قرار می گیرند. این پرینتر ها برای انجام عملیات چاپ تنها به کاغذ نیاز دارند.
پرینتر های لیزری اچ پی به دو گروه زیر تقسیم می شوند:
تونر از مواد مصرفی این پرینتر ها می باشد. در صورت استفاده مداوم از پرینتر های لیزری برای چاپ اسناد، تونر پس از مدتی تمام شده و مجددا باید شارژ شود. این نوع پرینتر ها با استفاده از الکتریسیته ساکن، اسناد را چاپ می کنند.
با فرستادن سیگنال به پرینتر، طرح مورد نظر به وسیله لامپ درون دستگاه به درام ارسال می شود. سپس لیزر بار الکتریکی ایجاد کرده و تونر را جذب خود می کند و در نهایت به صورت مستقیم عملیات چاپ روی کاغذ را انجام می دهد. تونر های پودری پرینتر های لیزری از مواد پلیمری ساخته می شوند. آن ها در صورت حرارت دیدن به کاغذ چسبیده و عملیات چاپ را انجام می دهند.
دقت پرینتر های لیزری اچ پی برای چاپ خطوط ریز، بسیار بالا می باشد. به همین دلیل این دستگاه بیشتر در چاپ اسناد متنی مورد استفاده قرار می گیرند. HP LaserJet Enterprise Flow MFP و HP LaserJet Pro M102w از معروف ترین و پر طرفدار ترین پرینتر های لیزری اچ پی است.
مدل HP LaserJet Enterprise Flow MFP توانایی چاپ 75 صفحه در دقیقه دارد. کارتریج پرینتر های لیزری مقرون به صرفه و ارزان قیمت هستند. پس اگر به دنبال پرینتری با سرعت چاپ بالا و قیمت مناسب هستید، این دستگاه مناسب شما است.
مدلHP LaserJet Pro M102w توانایی چاپ 23 صفحه در دقیقه دارد و در مقایسه با مدل قبلی، از سرعت کم تری برخوردار است.
این پرینتر ها جزء جالب ترین و به روز ترین نسل پرینتر ها به حساب می آیند. پرینتر های سه بعدی اچ پی می توانند با حداکثر دقت، اشیاء را چاپ کنند. از معمول ترین پلیمر های مورد استفاده این پرینتر ها می توان به اکریلونیتریل بوتادی ان استارین اشاره داشت. این پلیمر بعد از ارسال سیگنال به پرینتر حرارت می بیند. سپس به شکل مذاب درآمده و با خروج از نازل، شکل را طبق الگو به صورت سه بعدی خلق می کند.
پرینتر های سوزنی همانطور که از اسمشان مشخص است، از سوزن هایی برای عملیات چاپ استفاده می کنند. نحوه چاپ در پرینتر های سوزنی مانند پرینتر های قدیمی جوهر افشان، خط به خط است. صدای زیاد و سرعت پایین از معایب این پرینتر ها می باشد.
در این پرینتر ها از کارتریج جوهری استفاده می شود. پرینتر های جوهر افشان بیشتر مورد استفاده عکاسان، دفاتر طراحی و گرافیک و حتی مصارف خانگی قرار می گیرند. فرستادن سیگنال به پرینتر موجب خارج شدن جوهر از کارتریج می شود. سپس به وسیله هد دستگاه، اسناد یا تصاویر به صورت خط به خط چاپ می شوند. البته در مدل های جدید فرآیند چاپ تغییر و بهبود پیدا کرده است. سرعت و کیفیت پرینتر های جوهر افشان از پرینتر های لیزری کم تر است.
این پرینتر ها به صورت کلی به دو گروه: پرینتر تک کاره جوهر افشان رنگی و پرینتر سه یا چهار کاره جوهر افشان رنگی تقسیم می شوند. این چاپگر ها برای ترکیب رنگ های یک پارچه در عکس ها بسیار مناسب هستند. از معروف ترین مدل های پرینتر جوهر افشان اچ پی می توان به HP DeskJet 3755 All-in-One Printer، HP OfficeJet Pro 8740 All-in-One، HP PAGEWIDE PRO PRINTER، HP ENVY PRINTER اشاره داشت.
مدل HP DeskJet 3755 All-in-One Printer جزء پرکاربرد ترین پرینتر های خانگی و اداری است. این پرینتر ها به صورت چند کاره نیز ارائه می شوند. هد پرینتر روی کارتریج آن تعبیه شده و با هر بار تعویض کارتریج، هد آن نیز عوض می شود.
مدل HP OfficeJet Pro 8740 All-in-One قابلیت پرینت 24 صفحه در دقیقه برای اسناد سیاه و سفید و چاپ 20 صفحه برای اسناد رنگی را دارد. از ویژگی های این مدل می توان به تکنولوژی وایرلس اشاره داشت.
مدل HP PAGEWIDE PRO PRINTER در فرآیند چاپ تمام عرض کاغذ را پوشش می دهد. از مهم ترین مزایای این مدل می توان به ارسال فایل از طریق موبایل به پرینتر (به صورت بی سیم)، سرعت بالا، قابلیت چاپ دو طرفه و نمایشگر لمسی اشاره داشت.
مدل HP ENVY PRINTER جزء بهترین پرینتر های خانگی است. هزینه پایین کارتریج، قابلیت چاپ دو طرفه، کیفیت بالا چاپ تصاویر رنگی از ویژگی های این پرینتر است.
پرینتر های اچ پی مثل سایر پرینتر های دیگر نیاز به رسیدگی هایی دارند. گاها مشکلاتی برای این پرینتر ها رخ می دهد که هر کدام نشان دهنده اشکالات خاصی است. در این قسمت به بررسی مشکلات رایج در پرینتر های اچ پی می پردازیم.
سرویس پرینتر های اچ پی و تمیز کردن آن ها نیاز به تخصص دارد. برخی از قطعات موجود در پرینتر ها بسیار حساس بوده و در صورت تماس با دست آسیب می بینند. به همین دلیل این کار را باید به متخصصین این زمینه واگذار کنید. یونیت درام تونر از اجزاء حساسی است که به هیچ عنوان نباید لمس شود.
پروسه تمیز کردن پرینتر های لیزری اچ پی شامل: خاموش کردن دستگاه، سرد کردن آن، خارج و تمیز کردن کارتریج تونر، بیرون ریختن تونر اضافی موجود در سایر اجزاء داخلی، تمیز کردن سطوح با الکل ایزوپروپیل و در آخر سر هم کردن قطعات می شود.
شارژ کارتریج پرینتر اچ پی تنها باید به دست کارشناسان و متخصصین این حوزه صورت بگیرد. عدم توجه به این نکته در نهایت موجب آسیب دیدن قطعات اصلی دستگاه می شود. حتما پس از اتمام تونر برای شارژ مجددا آن اقدام کنید.
برای شارژ و استفاده زیاد از کارتریج حتما باید کاست یا بدنه اصلی آن را سالم نگه دارید. در صورت آسیب رسیدن به بدنه اصلی یا کاست امکان شارژ و استفاده مجدد از وجود خواهد داشت. حتما از مواد بسیار با کیفیت برای شارژ کارتریج پرینتر اچ پی استفاده کنید. مواد ارزان از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و می تواند صدمات زیادی به پرینتر وارد کند.
برای دریافت خدمات شارژ تونر می توانید به صفحه شارژ کارتریج مراجعه کنید.
این اتفاق معمولا به خاطر جا ماندن تکه کاغذ در بخش هایی از پرینتر به وجود می آید. در صورت بروز این مشکل باید بخش های مختلف پرینتر بررسی و عیب یابی شود. برگه های خود را در جایی خشک، بدور از رطوبت نگه دارید؛ زیرا برخی از پرینتر های قدیمی اچ پی رطوبت را جذب و در زمان دریافت، امکان گیر انداختن یک یا چند برگه در آن وجود دارد.
اگر این اتفاق دائما در حال رخ دادن هست، حتما آن را برای عیب یابی به متخصصین مجرب در این حوزه نشان دهید.
این اتفاق به دلایل مختلفی مثل: اتمام شارژ کارتریج، فرا رسیدن زمان تعویض کارتریج، خراب شدن درام و … در پرینتر های اچ پی رخ می دهد. درام و کارتریج از اجزاء اساسی در پروسه چاپ می باشند. کارتریج به عنوان محفظه نگهدارنده تونر را به درام منتقل می کند. سپس جوهر توسط روی کاغذ منتقل می شود. در نهایت عمل حرارت دادن به جوهر با فیوزینگ صورت گرفته و موجب عمل چاپ روی کاغذ می شود.
روشن نشدن پرینتر های اچ پی می تواند به دلایلی ساده ای مانند: خراب شدن کابل و یا دلایل جدی سخت افزاری مانند: خراب شدن مین برد، خراب شدن برد پاور و … رخ دهد. وظیفه برقراری ارتباط بین اجزاء و بخش های مختلف بر عهده مین برد پرینتر است. این قطعه مهم وظایف هر بخش پرینتر را نیز مشخص می کند. به این ترتیب خراب شدن این قطعه موجب از کار افتادن پرینتر می شود.
وظیفه تامین برق بر عهده برد پاور یا منبع تغذیه است. به همین دلیل در صورت خراب شدن این قسمت، پرینتر روشن نمی شود. نوسانات برق از مهم ترین دلایل خراب شدن برد پاور و مین برد است. استفاده از محافظ برق می تواند مشکل نوسانات برق را برای دستگاه پرینتر شما حل کند.
قطعات موجود در پرینتر های اچ پی بسته به نوع آن ها (جوهری، لیزری، چندکاره) متفاوت است. تفاوت آن ها هم به دلیل عملکرد های مختلف و ساختار آن ها می باشد. در پرینتر های لیزری هیچ جوهری برای چاپ استفاده نمی شود. در کارتریج پرینتر های لیزری پودر های خاص سیاه و رنگی وجود دارد. عمل چاپ در این پرینتر ها با استفاده از ذرات مغناطیسی و مکانیزم خاصی صورت می گیرد.
قطرات ریز جوهر در پرینتر های اچ پی توسط منافذ ظریف موجود در هد روی کاغذ منتقل و عمل چاپ صورت می گیرد. در ادامه قطعات مهم قابل تعمیر در پرینتر های اچ پی را شرح می دهیم.
انتقال تونر روی درام توسط دولوپر صورت می گیرد. در نهایت درام برای تکمیل فرآیند چاپ، تونر را روی سطح کاغذ انتقال می دهد. به صورت کلی دولوپر از دو بخش درست شده است. یکی از این بخش ها تشکیل شده از پودر تونر و بخش دیگر وظیفه انتقال پودر تونر بر روی درام را دارد. این قطعه به دلیل مصرفی بودن طول عمر مشخصی دارد و پس از مدتی باید تعویض شوند.
بیشتر مدل های پرینتر با فرا رسیدن زمان تعویض دولوپر پیامی روی نمایشگر خود نشان می دهند.
انتقال پودر تونر به درام توسط مگنت رولر به وسیله جریان مغناطیسی صورت می گیرد. کاهش کیفیت چاپ، ظاهر شدن خطوط افقی کم رنگ، چاپ صفحات ابروباد مانند و سیاه شدن برگه ها نشان دهنده اشکالاتی در این قطعه می باشد.
در صورت خراب شدن قطعه فیوزینگ پرینتر اچ پی، کیفیت چاپ افت زیادی می کند. تاخیر در تعمیر این قطعه موجب خرابی و استهلاک سایر قطعات می شود.
برد پاور یا همان برد تغذیه، وظیفه انتقال ولتاژ به سایر اجزای دستگاه را دارد. گاها این دست و پنجه نرم کردن برد پاور با نوسانات برق در طولانی مدت موجب خرابی یا آسیب رسیدن به آن می شود. آسیب دیدن این قطعه به دلایلی مختلف دیگری نظیر: خرابی خازن های سرامیکی، ورود گرد غبار به داخل پرینتر، لحیم کاری غیر حرفه ای در پروسه ساخت یا تعمیر، شکستگی PCB های موجود در منبع تغذیه و … نیز اتفاق می افتاد.
امکان خاموش شدن ناگهانی و یا روشن نشدن دستگاه در صورت آسیب دیدن برد پاور پرینتر اچ پی وجود دارد.
در صورت آسیب رسیدن به بلید پرینتر های اچ پی، شاهد پخش جوهر بر روی کاغذ خواهید بود. گاهی این قطعه قابل تعمیر و گاهی نیاز به تعویض دارد. بلید وظیفه پاک کردن تونر یا جوهر باقی مانده بر روی درام را دارد. به این ترتیب از پخش شدن جوهر بر روی کاغذ جلوگیری می شود.
مین برد عمل پردازش را در پرینتر انجام می دهد. به این ترتیب نحوه ایجاد خروجی توسط این قطعه تعیین می شود. به همین دلیل مین برد از قطعات مهم و اساسی در پرینتر به حساب می آید. در صورت اختلال یا آسیب دیدن این قطعه، عملکرد سایر قطعات دستگاه نیز مختل می شود.
به همین دلیل باید در اولین فرصت آن را برای بررسی و تعمیر به متخصصان این حوزه نشان دهید.
فرآیند کشیده شدن کاغذ به درون پرینتر، توسط چرخه پلاستیک مانندی به نام پیکاپ رولر انجام می شود. پیکاپ رولر به وسیله پد زیری با یک بار چرخش، عملیات درایو کردن را انجام می دهد. به این ترتیب در صورت اختلال و خرابی این قطعه، فرآیند کشیدن کاغذ به داخل دستگاه انجام نمی شود.
به دلیل تاثیر مستقیم این قطعه بر روی فرآیند پرینتر، در صورت مشاهده اختلال در اولین فرصت برای تعمیر آن اقدام کنید.
اشکال یابی و تعمیر درام پرینتر اچ پی کار ساده ای نمی باشد؛ به همین دلیل بررسی آن باید توسط متخصصان این زمینه صورت بگیرد. در صورت عدم امکان تعمیر درام، باید تعویض شود.
مدت زمان تعمیر و پرینتر های اچ پی بستگی به اشکالات آن دارد. متخصصین اداریم تعمیر و تحویل پرینتر ها را در کم ترین زمان ممکن انجام می دهند.
شرکت اداریم بهترین و با کیفیت ترین خدمات مربوط به پرینتر های اچ پی لیزری، لیزری رنگی، جوهر افشان را ارائه می دهد. این خدمات شامل موارد زیر می باشد:
اداریم نمایندگی اچ پی برای رفاه بیشتر و صرفه جویی در زمان، خدمات تعمیر پرینتر اچ پی در محل را برای تمامی مناطق شمالی، شرقی، غربی و جنوبی تهران در نظر گرفته است.