پرینترهای جوهرافشان به دلیل قیمت مقرون به صرفه طرفداران زیادی دارند. این نوع پرینترها در مدلهای خانگی و اداری مورد استفاده قرار میگیرند. با تمام تفاسیر خرابی پرینترهای جوهرافشان، خصوصا پس از چندین سال کارکرد، قابل پیش بینی است. در این مواقع باید به دنبال تعمیرکار پرینتر جوهری جهت تعمیر پرینتر جوهر افشان باشید.
تعمیرات پرینتر جوهری نسبت به تعمیرات سایر انواع پرینتر پیچیدگیهای بیشتری دارد. چرا که یک پرینتر جوهر افشان از سیستم پیشرفته تری برخوردار است. اگر به دنبال تعمیر چاپگر جوهر افشان خود هستید، این مقاله از وبلاگ اداریم اطلاعات مفیدی را به شما ارائه خواهد کرد؛ ضمناً چنانچه نمیخواهید تعمیرات را خودتان انجام دهید با مراجعه به صفحه تعمیر پرینتر، میتوانید درخواست اعزام تعمیرکار پرینتر در تهران را برای ما ثبت کنید.
ضرری ندارد قبل از پرداختن به اهمیت تعمیر پرینتر جوهر افشان یک آشنایی مختصر با پرینترهای جوهری داشته باشیم: پرینتر جوهرافشان (Inkjet printer) یک دستگاه چاپگر است که با انتقال جوهر به کاغذ بدون تماس با آن اقدام به چاپ متن و تصویر میکند. نحوه کار پرینترهای جوهر افشان بسیار ساده است. جوهری که توسط کاربر داخل دستگاه ریخته میشود، داخل محفظهای به نام کارتریج ذخیره میشود. این جوهر از طریق شلنگهای مخصوص وارد هد شده و سپس بر اساس دستور چاپ روی کاغذ منتقل میشود. همین مراحل نسبتا ساده نیازمند کارکرد صحیح قطعات متعددی نظیر برد پاور، برد فرمتر، هد، سنسور کاغذ، موتور، اپتیکال، کاغذکش، کارتریج، چرخ دنده و غیره است.
لزوم تعمیرات پرینتر جوهری از چند جنبه حائز اهمیت میباشد. برای مثال عدم تعمیر یک پرینتر جوهری اداری خسارات زیادی به کسبوکار مربوطه وارد میکند. همچنین کار با پرینتر خراب تنها میتواند وضعیت خرابی پرینتر را وخیمتر کند. همه اینها در حالی است که تعمیر پرینترهای جوهرافشان میتواند از خشک شدن جوهر داخل کارتریج جلوگیری نماید. زمانی که پرینتر خراب است، امکان چاپ با آن وجود ندارد. در این حالت جوهر خشک شده و باعث خرابی کارتریج میشود. بنابراین هرچقدر برای تعمیر پرینتر جوهرافشان دست دست کنید، خسارات وارده به پرینتر بیشتر خواهد شد.
تاریخچه پرینترهای جوهرافشان در نوع خود جالب است. اولین پرینتر جوهرافشان در سال 1950 توسط یکی از کارمندان شرکت ژاپنی کانن (canon) به نام ایچیرو اندو ساخته شد. اختراع این کارمند ژاپنی انقلاب بزرگی در قرن بیستم محسوب میگشت. تا سال 1970 شرکتهای بزرگی همچون اپسون و اچ پی به رقبای کانن تبدیل شدند. این صنعت روز به روز پیشرفت کرد تا امروز به فرم کنونی تبدیل شود.
تعمیر پرینتر جوهر افشان از جهات مختلف اهمیت دارد. اولا تعمیر در مراحل اولیه خرابی هزینه کمتری دارد. دوما تاخیر در تعمیر پرینتر جوهری میتواند باعث اخلال در فعالیت کسبوکار شود. از طرفی تعمیرات پرینتر جوهری میتواند از خشک شدن جوهر داخل کارتریج جلوگیری نماید. تمام این موارد در کنار هم نشان میدهد تعمیر به موقع پرینتر جوهرافشان چقدر مهم است!
شناسایی خرابی اولین قدم در تعمیر پرینتر جوهر افشان است. پر واضح است اگر میخواهید خرابی پرینتر را تعمیر نمایید، در اولین مرحله باید علت خرابی را مشخص کنید. روشهای مختلفی جهت تعیین علت خرابی پرینتر وجود دارد. گاهی اوقات میتوان از روی کدخطای پرینتر مشکل را شناسایی کرد. برای مثال میتوان به تعداد آلارم پرینتر توجه نمود یا کدخطای نمایش داده شده در صفحه نمایشگر را خواند. با در دست داشتن این اطلاعات میتوان به دفترچه راهنمای پرینتر مراجعه نمود و علت خرابی را پیدا کرد. اما گاهی اوقات کدخطا راهکار مناسبی برای پیدا کردن علت خرابی نیست. در این صورت نشانهها میتواند به شما کمک کند.
هر کد خطا در پرینترهای جوهرافشان بیانگر وجود یک مشکل خاص است. البته کدخطای هر مدل پرینتر با کد خطای مدل دیگر متفاوت است. برای مثال شاید کد XX در پرینتر جوهر افشان مدل A برند کانن بیانگر خرابی هد پرینتر باشد. اما همین کد در پرینتر جوهر افشان مدل B برند اچ پی خرابی در کاغذکش را نشان دهد. خوشبختانه با توجه به کد ارورهای هر دستگاه میتوان برای تعمیرات پرینتر جوهری اقدام کرد.
گاهی اوقات هیچ کد خطایی در صفحه نمایشگر نمایش داده نمیشود، مثلا فرض کنید اصلا پرینتر روشن نشود! در این مواقع جهت تعمیر پرینتر جوهر افشان باید از نشانهها و البته تجربه افراد متخصص کمک بگیرید. مثلا اگر پرینتر روشن نمیشود، باید بدانید علت این مشکل نقص در سیستم الکترونیکی دستگاه چاپگر است.
در یک پرینتر جوهر افشان قطعات مختلفی وجود دارند که کارکرد صحیح آنها برای چاپ بدون نقص حیاتی است. در ادامه لیستی از تمام اجزای پرینتر جوهر افشان را برای شما آماده کردهایم:
با این وجود باید اذعان کرد هد و کارتریج مهمترین قطعات داخلی پرینترهای جوهر افشان محسوب میشوند. در ادامه یک مرور جزئی اما مختصر میکنیم به این دو قطعه کاربری و حساس.
انتقال جوهر از پرینتر به کاغذ به واسطه هد انجام میشود. همین جمله اهمیت هد دستگاه پرینت جوهری را نشان میدهد. در زمان چاپ، جوهر موجود در کارتریج به داخل هد منتقل میشود. این جوهر به واسطه سوراخهای تعبیه شده در هد به کاغذ هدایت میگردد. دقت کنید در انتقال جوهر به کاغذ هیچ ارتباطی میان هد و کاغذ صورت نمیپذیرد. در واقع هد به صورت غیر تماسی اقدام به چاپ متن یا نوشته میکند. در صورت بروز کوچکترین خرابی در هد خیلی سریع باید از تعمیرکار پرینتر جوهر افشان کمک بگیرید تا مشکل را برطرف نماید.
کارتریج جوهر در پرینتر جوهرافشان قطعهای است که در جوهر نگهداری میشود. در زمان چاپ این قطعه وظیفه جوهر رسانی به هد را انجام میدهد. به همین دلیل به کارتریج تانک جوهر گفته میشود. نگهداری صحیح از کارتریج بسیار مهم است. برای مثال شما باید به صورت مرتب از دستگاه پرینت بگیرید. در غیر این صورت جوهر داخل کارتریج خشک و عملیات چاپ با مشکل مواجه خواهد شد.
جهت تعمیرات پرینتر جوهری یک استراتژی کلی به کار گرفته میشود. این استراژی از عیب یابی خرابی آغاز میشود و تا حل مشکل ادامه پیدا میکند. البته قبل از هر چیز شما باید یک تعمیرکار پرینتر جوهری پیدا کنید تا اقدام به تعمیر پرینتر شما نماید. استراتژی تعمیر پرینتر جوهری در اداریم به صورت زیر است:
جهت دریافت خدمات تعمیر پرینتر جوهر افشان همین الان با کارشناسان اداریم تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.